Praktijk voor Integratieve Kindertherapie KlimOp

Drs. Noëlle van Geene, orthopedagoog NVO en integratief kindertherapeut ECP
Integratieve kindertherapie is een kortdurende, effectieve vorm van psychotherapie voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
Ieder kind heeft wel eens een periode dat het allemaal niet zo lekker loopt. Hij of zij zit niet goed in zijn vel, is niet echt gelukkig. Misschien is je kind verdrietig, of teruggetrokken, of doet juist heel boos of is snel geïrriteerd. Soms is er een duidelijke oorzaak. Dan is er bijvoorbeeld iets heel naars gebeurd, waardoor het kind van slag is. Maar het kan ook zijn dat er geen aanwijsbare reden is, en toch is je kind niet echt tevreden met zichzelf en zijn of haar situatie.

In Integratieve Kindertherapie staat je kind centraal. Ieder kind heeft de kracht in zichzelf om moeilijkheden te boven te komen, maar soms is het belangrijk om het kind te helpen die kracht weer te vinden. De therapie richt zich sterk op het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.
De kindertherapeut richt zich op de binnenwereld van het kind, maar ook op zijn plek in het gezin en zijn relaties met de buitenwereld.
‘Integratief’ wil zeggen dat de therapeut samen met je kind, op basis van diens specifieke situatie en mogelijkheden, bepaalt welke therapievormen worden ingezet. Er wordt vooral praktisch — en samen met je kind — gewerkt, gebruik makend van therapeutisch spel, visualisaties, sprookjes, metaforen en tekeningen. Voor welke aanpak er ook gekozen wordt: het kind staat centraal, niet de methode.

‘Integratief’ wil ook zeggen dat je kind meer inzicht krijgt in zichzelf en al zijn mogelijkheden. Het kind leert allerlei kanten van zichzelf beter kennen en accepteren. De integratieve therapie richt zich op het geheel wat maakt tot wie je kind is: het gedrag van je kind, maar ook zijn/haar gedachten, zijn/haar omgang met anderen, zijn/haar lichamelijk welzijn, zijn/haar gevoelens en de waarde die je kind hecht aan de dingen en mensen in zijn/haar leven.
Het doel van de therapie is dat je kind weer met zelfvertrouwen en plezier in het leven staat. Therapeutisch als het moet, coachend als het kan.

Contactgegevens

06-51134922
www.noellevangeene.nl
info@noellevangeene.nl